laupäev, 15. september 2012

Nii, kõigepealt baariuudised!
Panin poisid täna koristama lakapealset. Loomulikult oli selle koristamisega päri ainult Saiha, kes kohe tegutsema asus. Long üritas natuke kõrvale viilida, aga kutsusin ta kiirelt korrale. Niisiis ronis asjalikum üles lae alla ja asus seal asju sorteerima, ning vanu rottidest näritud toolipatju alla loopima. Longil lasin need prügihunnikusse transportida. Ja ennäe! Ülevalt madratsitehunnikust leidsime ka kõrvalepandud fantapurke. Nii tore! Lasin need kõrvale panna, et Reiks vaataks mis aegsed kuupäevad neil on, aga tundub, et need vist Skay aegsed teemad. Norisin Saihad, et visaku ta ka veinipudelid alla, aga ta haukus juba vastu, et seekord peitis need mujale. Saab juba naljast aru, ega kõnni minema solvunult nagu alguses. Tore muidugi selliseid leide avastada pole, see tähendab ikka, et varganäod on hulgas.
Nüüd aga põhiteema juurde.
Täna küsis Pipi minu vanust ja Reiksi vanust jne. Ning ei jõudnud ära imestada, miks Reiks minust nii palju noorem on. Cambodias on tema jutu järgi selline asi, kui mees on naisest noorem vastuvõetamatu. Üldse loetakse siin noorteks kuni 30 aastasi, sealt edasi on vanad ja siis väga vanad. Nii, et mina kuulun ilmselt igivanade klassi, Reiko saab hakkama vanade klassiga. Eks see vanuse suhe on neil tingitud noorest rahvastikust. Tüdrukud üritavad tanu alla saada võimalikult kähku peale kaheksateistkümnenda eluaasta kukkumist. Sest kakskümmend on juba kergelt vanatüdruk(!). Eriti on see teema aktuaalne maakohtades. Linnades võetakse asja juba kergemalt, ning ei kiputa nii kähku mehele ja lapsi saama. Mees ei tohiks ka muidugi vanem olla kui viis aastat. Kui tüdruk on kakskümmend, aga poiss kolmkümmend - siis on see juba teiste silmis imelik. Kuigi seda juhtub. Pipi arutles seda teemat jummala lahedalt. Et kui ikka on armastus siis pole ju midagi parata, kui poiss nii vana(!) on. Mõtlesin siis oma, ette, et meie uus poiss Khamera peab küll ruttu hakama naist vaatama sel juhul, sest on juba üle kahekümne viie. Ja Saiha on ka mitu korda arutanud, et peab hakkama naist võtma, muidu jääb vanaks. Ainsateks takistusteks tal seejuures raha ja pruudipuudus :)!
Teine asi, miks on vaja nii noorelt abielluda on lapsed. Kui abielluda noorelt jõuab ka rohkem lapsi muretseda. Lapsi peab peres olema ikka parasjagu, et jõuaksid pärast vanemaid-vanavanemaid ülal pidada. Laste suremus väiksena on on ka päris suur, sest arstiabi on kallis. Aga enne kaheksateist aastaseks saamist on jälle lapsesaamine häbiasi. No on ikka kummaline mõtlemine neil.
Eraldi klass on muidugi tüdrukud, kes hakkavad taxigirlideks, ehk siis prostituutideks. Tegelikult piisab vaid korra mõne valge mehega kurameerimisest, et khmeeri poisid sind maha arvavad. Enam neile selline tüdruk ei kõlba. Ja siis jäävadki need plikad käest-kätte käimiseks turistidele. Samas on iga tüdruku unistus abielluda valge mehega ja siinjuures pole takistuseks vanusevahe. Siis kõlbavad ka vanaätid.Isegi meie Pail on mingi kutt ameerikas, kellega aeg-ajalt telefoniga räägib ja kes pidi varsti ka jälle Cambodiasse sõitma. Temal see kutt pole küll vana, vaid ka kahekümnene. Kuigi alles hiljuti oli riik vastu võtnud seaduse, et üle viiekümnesega abielluv kahekümnene peab hankima loa. On vähemalt mingigi takistus nendel kolmandas nooruses "Viagra" toel toimetavatele taatidele, siit endale noort liha hankida. Tegelikuses on seda päris kole vaadata, kuidas "sent surmale võlgu" tudusev vanaisa jalutab, või oleks õigem öelda, teda talutatakse rannapromenaadil noore neiu käevangus. Sinna juurde käib ju veel flirt ja suudlemine kah. Puhhhhhh, Pole ausalt kena pilt. Varsti ju hooaeg algamas, eks siis jälle harjub sellega uuesti, aga praegu kui ainult üksikud paarid, siis jäävad kohe silma.
Eks khmeeri poisidki piiluvad rohkelt valgeid tüdrukuid, aga seda pilti nagu kohanud pole, et kahekümnene kutt jalutaks mingi memmekesega ja oleks kavaleriks. Noortel naistel esineb ikka aeg-ajalt reisisaatjaid. Need siis sellised eriliselt playboy tüüpi tegelased. Kuid siiski vähe. Ja arvan, et ega kohalike plikade poolt neid ei praagita ka niimoodi kavaleride hulgast välja, nagu poisid tüdrukutega teevad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar