kolmapäev, 30. aprill 2014

 Mida inimesed kõik ei tee, et saaks kliente sisse tõmmata.
Meie võtsime kätte ja ehitasime veerand baari ulatuses postide vahele leti. No sellise, et saad rahulikult pukil istuda ja merd vaadata, ilma, et müügimutid sul lausa seljas elaksid.

Pildi peal on veel ehitus pooles vinnas ja Roland, kui mõtte algataja ka ehitusalast konsultatsiooni jagamas.
ega siiamaale küll eriliselt leti taga istujaid pole olnud, aga egas rahvast ka pole.
ja just sellepärast jäigi mul eilne "Coco" käitumine eriliselt kõrva.
Ma juba mitu päeva olen omaette müelnud, et mis pagana nipiga nad endale ikka mõned lauad sisse smuugeldavad, kui rand pea-aegu inimtühi.
Nüüd siis kuulsin!
Tulevad kaks meest, Kobra üritab neid istuma tõmmata, aga tulemuseta. Kõnnivad edasi. Jõuavad "Coconi" ja siis ma kuulsingi - küsivad Linalt, palju õlu maksab Ja see väike ahv, muidugi lasi nii et suu vahus kell üks päeval, et palju härrad soovivad, saame ka vastu tulla ja Happy Houri teha. Selge see, et mehed istusid plaksti paigale. Ossa kurat, kus ma vihastasin! Kui oli aasta tagasi üüride tõstmine, siis tehti suur koosolek ja otsustati hindu kergitada. Kõik tegid seda, välja arvatud "Coco". Kuna nemad ei tõstnud, lasid teised khmeeridest omanikud ka taas hinnad alla ja valged jäid lolli seisu. Nüüd siis kasutavar raiped sellist alatut võtet, et kui teistel algab odava õlle müük neljast-viiest, siis nemad teevad millal iganes. Rääkisin oma poistega ja otsustasime teha täpselt sama taktika, õlu läheb kaubaks terve päeva ka odavamalt, kui rahvas soovi avaldab. Ja peale selle kasutan oma keeleeelist- valdan nimelt vanakooli inimesena piisavalt hästi vene keelt, et ka umbkeelseid venelasi teenindada. Ja nii maalibki Chay momendil meie Happy Houri sildile väikest lisateksti.
 Itsitan omas mõttes kaasa, sest alles hiljuti oli kõne all vene keelsete menüüde trökkimine, millele ma veel siiani siiski vastu olen. Kuigi kardan, et kui kõik elu normaalselt edasi  kulgeb, siis tuleb see teema siiski uuesti arutusele sügise poole ja siis ikka peaks mõned tegema.
Neid "siberi karusid", kelle inglise keel piirdub sõnadega pivo pläd, liigub siin viimasel ajal tihedalt.
Ühed noored on ka taas platsis, kes kavatsevad bisnesmannideks hakata. Juba käivad ja vaatavad ringi, et mida teha. Teeme naabri Veronika ja Sergeiga väikseid panuseid, mis bisness tuleb. Skuutriäri on pooleli, kohalikele lahtise õlle müüjad kadusid eelmise kõrghooaja poole pealt tagasi venemaa avarustesse. Lae all ripub mul juba teist kuud projektor mängude mängimiseks - omanikud on kuhugi ära läinud. Mis siis nüüd järgmiseks tuleb!?
 Veronika ja Sergei on aga lahedad naabrid, veronika on venelanna, Sergei tatarlane. Tulid, olid tasakesi kohal, vaatasid mõne kuu ringi ja äkki - hops oli rannas katamaraan. Sergei ostis ja hakkas tahtjatele välja laenutama. Tahtjaid oli! Ja kui meie kõrvalbaar müüki pandi, siis ostis naisele baari, et tal igav poleks. No ja nii nad seal nüüd kahekesi toimetavadki. Ei mingeid reklaame ega hurraaahüüdeid. Lihtsalt oldi ja tehti.
Nõndaks - meie vene keele reklaam on ka valmis, ning "külm sõda" võib alata!
Vahepeal avastasin, et uus lett ja selle esine meeldivad eriti meie Süsile. Ilmselt on ta jälginud, kuidas poisid istuvad seal kõrval, et rahvast sisse visata, ning on otsustanud selle töö endale haarata. Paraku on ta sündinud Cambodias ja on sellepärast ka sama laisk kui enamik kohalikke. Nii käib tema töö siis poistest eeskuju võttes.
Ka valmis istumiskohad on kenasti muide pildile jäänud.  Ja tore uudis ka seebisõpradele! Eile õhtul käis meil baaris külas siis Sisi (Saiha tüdruksõber) salaarmastus. Nüüdseks me teame, miks neiu soovis, et poiss hakkaks käima viigipükstes ja juuksec ka tukka seaks. Selline taat meile siia eile täpselt ilmuski. Viikarid jalas ja tukk viltu ees. No ja on ikka plikal maitse, taadu on ca` kolmekümpine. Naine ja lapsedki olemas - naabrimees. Mina itsitasin, et näe nööd saab poiss koos plikaga majasõbra ka kohe. Aga tundub, et perel ja majasõbralgi on miskipärast tuli saba all. Hirmsasti üritatakse poissi ära rääkida, et tuleb ikka abielluda. Sellel hakkavad aga silmad vaikselt lahti minema, ning  ühe pea asemel on taas ka teine tööle hakkamas. juba teeb järeldusi ja on jäänud vaatlevale positsioonile. Vaatleme siis meiegi!
Naabrimehel tundub see värk  selle pärast südamel kripeldavat, et  ilmselt on oht, et ka ta isiklik proua võib asjast teadlikuks saada. Oi-oi, kus siis võib sõda tulla!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar