neljapäev, 10. aprill 2014

 Vana ja äraleierdatud teema, aga situatsiooni nähes suudab mind ikka ja jälle mõtlema panna.
Mis pagana asi paneb valgeid esimeses nooruses tüdrukuid käima nn. mustade poistega?
Eksootika? Võimalik! Aga edasine on nüüd minu arvamus, nii, et ärge pahandage!
Ei ole eriti tore kui sinu kõrval on kutt, kes end igast võimalikust kohast igal võimalikul juhul kratsib, sest ta on niimoodi harjunud, või läheb sõna otseses mõttes kusele sinu kõrval oleva posti äärde, sest tema meelest pole selles midagi imelikku. Või kes ei varja ühtegi häält mis seedetraktist tuleb.
Kuramuse eksootiline küll, ja veel kui romantiline!
 Ma saan aru, kui tüdruk on pehmelt öeldes natuke ülekaaluline ja suurt kasvu, ning seetõttu valgetele nõudlikele noorhärradele eriti peale ei lähe.
 Kuid on ikka päris kahju vaadata kohalikku poissi, kes lootuses parema ja asisema elu peale saada, jalutab ringi meeter kaheksakümnese ja sadakaheksakümmend kilo kaaluva kaunitariga.
 Plika, sa magad ju selle poisi laiaks, või halvemal juhul lämbub ta su rinnapartii all ära, kui sa öösel kogemata külge keerad ja ta piisavalt väsinud sinuga rahmeldamisest on, ning ei jõua nii kiiresti eest ära hüpata.
On ka muidugi teistsuguseid paare. aga ka nende puhul on midagi alati imelikku.
Sahmis meil siin ringi mitu kuud üks valge neiu. Näost kena ja pikkus paras, ainult kõhnavõitu oli. Ringi sahmis aga kohaliku kutiga, kes oli selline karvik, et isegi meie "Chickenleg" on tema kõrval kaunitar. Praeguseks on kahjuks armastus otsas ja plika läinud - poiss hulgub endiselt ringi rannas. Lõsutab tänavaäärtel ja ajab endiselt näpuga ninast tatikolle taga. Riidedki need samad seljas, mis siis kui tüdruk veel siin oli. Ainult nüüd on need tunduvalt räpasemad. raha pole, et pesumajja vist viia. ega ta isegi puhtusest hiilga.
 Momendil - tänu sellele ka teema taas üleval - istub rannas paarike. Tüdruk on kahekümne tuuris, poisi vanus määramata.
Neiu selline pisike ja õbluke, vähemalt ei maga poissi ära. Hästi hele ja pikkade blondide juustega. peaks nagu kodumaal "kaubaks" minema küll. aga ei!
 Kas tõesti ei meeldi lihtsalt omamaa mehed?
Võimalik! Sest kui aus olla, on see kuumavereline lõunamaalane sageli ka hoolimata oma kasvatusest tulenevatest käitumisiseärasustest, tunduvalt tähelepanelikum naiste suhtes.
Õnnetuseks on olemas kultuuride erinevus. Kui valge inimene on paindlik teiste kultuuride tavade aktsepteerimisel ja omaksvõtmisel, siis millegipärast teised seda pole. Nii, et kui valge naine suudab suure armastuse nimel ka burkat kanda, siis ega sellepärast ta moslemist mees veel vastutasuks sealiha ei hakka vitsutama. Sama olen ma ka siin täheldanud meeste puhul. kohalikud naised on väga varmad "euroopastuma" kui on endale valge mehe hankinud, aga khmeeri mees on kindlalt arvamisel, et kui ka on valge naine, siis peab ta elama nii, nagu tema khmeerist mees.
 Kuulan ja vaatan seda teemat oma endise staffi Khami peal. tema hakkas meil ka ühe natuke tüsedama tüdruku reisisaatjaks. tüdruk on nüüd juba teist korda Cambodias, sedapuhku plaaniga Khamra ka Inglismaale oma vanematele külla vaatamiseks viia. Loodan muidugi, et sellest ikka asja saab.
igal juhul on poiss käinud üsna tihti baaris kurtmas, et tüdruk võtab tal võhma välja.
Loomulikult! Tüdruk elab poisi kodus. Poiss on kuuest kuueni tööl. Aga neiu ju igavleb sel ajal, sest mida sa hing ikka oskad võõras majapidamises nii väga teha. Ämm-äi veel umbkeelsed kah pealegi.
Tuleb poiss koju - tüdruk tahab välja minna. Aga siinses kultuuris ei hulgu naised, kes kellegagi kokku elavad, mööda baare ja lõbustusasutusi igal õhtul.
Nad käivad väljas küll, aga oma perega ja vahetevahel. Seltsielu koosneb neil turul ja juuksuriskäimisest. Õue peal söögi vaaritamisest, naabrinaistega kaarte mängimisest ja "keele sügamisest". Kord või paar nädalas käib naine ka pagodas munkadele süüa viimas. See loetakse ka seltsielu hulka.  Mehed on need, kes käivad sõpradega karaokes ja baarides igal ajal.
Nii siis ongi tüdruk kuri, et peab kodus istuma ja poiss ei saa aru, miks ta kuri on, kui tema läheb sõpradega mõneks tunniks ööturule ja karaokesse.
Sellest ei saa ka poiss aru, et kui tema teeb hea khmeeripärase toidu (mida tegelikult peaks valmistama naine), siis miks naine seda ei taha, vaid soovib pizzat.
 Ja tulebki esimene jama majja.
Ok, meie maal on veel kuidagi võimalik see, et võid riides käia nagu tahad, aga eks natuke on piiratud seegi. Kui sa ikka juba naiserollis oled, siis ikka jälgid, et liiga litsakalt riides poleks, muidu teed suguvõsale häbi ja kutsud endale ise häda kaela. Ei meeldi siin ühelegi mehele, et just tema "moor" bikiinides ujumas käib - seda võivad teised teha, neid on ju tore vaadata, aga enda oma, on enda oma ja teistel pole vaja jõllida.
 Nõnda siis jõudsin selle mõtlemisega siiamaale, et , (taas vaid minu arvamus), katsu sa üht  valget naist sundida riietuma keset päeva pidzaamasse ja teda käskida sellega veel peatänaval patseerida. Ei!
Ja T-sörk seljas merre ujuma ! Ei! Ja kell kuus hommikul üles ärkama, et katlale tuli alla teha, ning kala praadima hakata, või supikest keetma! Tänan ei! Söögu võileiba vanamehekonn!
Vot, aga khmeeride pereema peab ärkama koos päikesega, toitma pere ja siis toimetama hakkama. Tegelikult on selles ärkamises oma iva sees, mida valge inimene ei taba ära. Nimelt siis pole veel nii palav Kui sa ikka kella kümneni voodis aeled, siis pole enam mõtet enne õhtut õles tõustagi, kuumus tapab.
Õldiselt tundub üldse kohaliku naise amet üsna raske olevat, sest röökitagu mis tahes, mehed on siin maal laisad. kes ikka päeval kusagil töökohal on, ega see kodus küll suurt midagi enam peale seda tee. Ta ju on väsinud!
Naised käivad ka tööl, aga töö kõrvalt ka koristavad, kasvatavad lapsi, jne.
tegelikult toimub seesama ka mujal maailmas, ainult selle vahega, et meil on kuhjaga kodumasinaid, mis töö kergemaks teevad. Siin asendab kodumasinaid suur pereliikmete arv. Enamus peredest elab koos vanavanemate ja vanematega. Samuti on sama katuse all ka õde või vend oma perega. Ühest küljest on see hea, sa pole kunagi üksi ja kõik aitavad kõike teha, aga valgel on vaja seda omaetteolemise ruumi ka. ja sellest siinsed kohalikud aru ei saa.
Ja siis ssabki tavaliselt armastus otsa.
' Teema lõpetuseks vast siis niipalju, et meie pulmasaaga on jätkuvalt tõusuteel! Tänase seisuga võtab poiss naise detsembris, sest munk ütles, et see on parim aeg selle noorpaari jaoks. Kõik, kes te olete huvilised pulma tulema, võtke endale detsember vabaks, sest kuupäeva peab veel tarkadest raamatutest täpsustama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar