reede, 20. aprill 2012

Vist on kevad, sest gekodel on pojad! Pisikesi gekopätakaid on kõik kohad majapidamises täis. Nad on päris naljakad, sest ilmselt õpivad alles laes sibama. Phtelugu potsatab mõni neist kuhugi alla. Eil kukkus üks arvuti kõrvale. Aga ma ehmatasin, gekobeebi samuti. Tegelikult hakkan nendega lausa harjuma, sest 1 suur elas nädal aega läpaka kaane all, ning oli mu peale päris pahane, kui kaant kergitasin.
Tegelikult on gekod üsna paiksed elukad ja kui pikemalt koos elad, harjuvad nad sinuga mingil määral isegi ära. Mina enda omadega igatahes räägin aeg-ajalt. Kuulavad küll, kui neid tupsukesteks kutsun, kuigi tupsudest on asi kaugel. Igatahes sääskede peale on nad maiad, ja ka tordikreemist ei pidada ära ütlema. Madis rääkis, kuidas keset arvutimängu märkas, et tema toa gekod hakkavad ringi kogunema, et kedagi rünnaata. Ja siis oli selgunud, et rünnatav on skorpion. Nii, et igati kasulikud tegelased! heitsimegi juba FB-s nalja, et kui Eestis on sildid, et lase konnad üle tee, siis praegu peaks siin olema: Lase gekod üle lae! Aga nutune on siin maal loomadega küll. Vähemalt sihanoukvilles on valik kesine: rotid, sellised kassisuurused, kassid, ülikõhnad ja rotisuurused. Eile nägin ka valget rotti, need on veel eriti suured. Tegelikult pole rottide lihavuse üle midagi imestada, sest söögikraami neil jagub. Igal pool tänavatel vedelevad kõrvuti lihtsalt prahiga ka toidujäätmed. Siis koerad, töupuhtad cambodia kelgukoerad :) üle minu pülve nad kasvukõrgust ületada ei suuda ja vedelevad nad kõikjal tänavail, kuigi neil on peremehed. ka meie tomil on staff peremeheks. Aga söödan koera mina, sest khmeerid pigem söövad ise koera ära, kui talle regulaarselt süüa annavad. koer on lihtsalt mängimiseks, kuni ta on väike ja armas, pärast vaadaku ise kuidas hakkama saab.
Veel on meil algselt kodutuna näivad lehma moodi elukad, ilmselt seebud, kes sihitult linnatänavail hulguvad ja vaheldusekd kesisele rohumaale ka prügihunnikutes möllavad.
Lähemal vaatlusel selgub muidugi alati, et kodututel lehmadel on ikka karjus ka kuskil sabas, aga ega ta neid eriti karjatada ei armasta. nii siis sebivadki lehmad linnaliikluses aeg-ajalt ringi. Tõsisemaid tegijaid on meil ka, vesipühvel - aga tema on ohutuse mõttes kinni seotud tavaliselt ja liikluskeerises ta ka ei seikle. Rohkem ikka ttranspordivahendiks mõeldud loom on tegelikult üsna ohtlik. Võõral pühvlit paitama minna tähendab seda, et tahad vabatahtlikult haiglasse sõita või veel hullem, surma saada. Need mürakad nalja ei mõista. ja ongi kogu meie loomaliikide esindajad üles loetud. Maal muidugi esineb ka sigu, jäneseid jne... Dzungel on muidugi teine teema, Isegi Sihanoukville lähistel rahvuspargis pidi leopard elama, pluss veel sisemaal elevandid ja muud tegelased, aga nendest kirjutan siis, kui oma silmaga olen näinud. Praegu siis nn. kodustamata loomadest, lindudest, roomajatest vaid rotid, gekod ja maod. muide, kas teadsite, et suured gekod räägivad?? Väiksemad lihtsalt naksutavad, ga sellised peopesa pikkused oskavad kenasti tutvustada end. Meie kõrvalmaja Geko teatab igal õhtul selge madala häälega: Geko-geko-gekoooo.....

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar