kolmapäev, 28. mai 2014

 Olin kogu aeg arvamusel, et kohalikel noortel on pidu vaid karaoke, või siis sünnipäev piirdub sellega, et käiakse ka kuskil taas söömas, või istutakse paari-kolmekesi vaikides ümber tordi ja näpitakse oma nutitelefone. Vähemalt siiani olen trehvanud selliseid noortepidusid ja sünnipäevi.
 Täna suutis Cambodia mind taas üllatada . Keegi noormees tahtis teha sünnipäeva üllatuspeo oma tüdruksõbrale rannas. Tuldi küsiti kenasti meilt ja kõrvalt Sergei käest luba, et kas tohiks kasutada meie plätupuu alust õhtupoolikul. Kuna Sergei ja Veronika kohvibaar on nagunii õhtul suletud, siis said nad loa kasutada nende rannaala.
 Ja kus siis läks kibekiireks askelduseks. meie plätupuu ehiti neiu piltide, värviliste lintide ja õhupallidega. Ümber peoplatsi seati valge aiake ja sissekäik meenutas lausa pulmamaja.
Kohal oli nii fotograaf, kui kitarrimees. Laud oli ilusasti liniku all ja tort lausa imekena. Küünlad põlesid igal pool ümberringi. Ettevalmistus käis sellise hooga, et lausa imestasin, kui kiiresti suudavad kohalikud end liigutada.
Kell seitse hakkas pidu pihta neiu kohaletoomisega. Magushale kohalik muusika mängis taustaks ja õnnesoovid olid korralikud. Ei mingit telefonidenäppimist, ega enda pildistamist tordi taustal. Kokku kogunes ligi  paarkümmend noort inimest.
Ja arvake mida tegi meie kõrvalbaar "Coco" - lõi oma jambo-cucuruuu täiest kõrist mängima. Neil on kogu aeg minu meelst jube muusika, aga täna mõjus see kuidagi eriliselt koledalt. Taustaks veel Lina pugejalik naerumökitus klientidele, kes küsisid, et mis tore pidu seal kõrval toimub. Ei midagi, lihtsalt niisama, oli vastus. Pagana oinad. Tegelikult oli sünnipöev täiesti organiseeritud. Olid mängud, tehti tantsu ja ühel kenal hetkel andis poiss neiule kingiks kaelaehte. Niimoodi ilusti - oma käega pani kaela. Ja seda kahjuks meie naabrite udujubeda playlisti laulude saatel, sest ega siis ei saanud Coco ometi oma muusikat vaikseks panna. Nemad juba mööndusi ei tee.
Õnneks on noored selline leplik rahvas, et ei lase end teistest häirida ja praeguseks käib rannal lõbus tordisõda. Eks ilmselt mõne aja pärast lähevad käiku ka ilutulestiku atribuudid.
Pagan, pidu on nii lahedalt lõbus ja viisakas, et oleks ise mõnedkümned noorem, läheks ka kampa.
Aga naaberbaarist kujuneb aina rohkem negatiivne arvamus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar