teisipäev, 20. mai 2014

 Kui imet ei juhtu, panen homme kioski kinni! Mitte ühtki inimest päeva jooksul, kui eestlased välja arvata. Juba eile jäi turg oraste peale, täna hommikul maksin, aga juurde ei võtnud midagi. Kui nii edasi, siis homme on sama variant. Pole millegi eest võtta. Rahvast nagu oleks ikka linnas, kuid alla randa ei tule keegi. Ometi on ilm mai lõpu kohta üllatavalt kena. Vihma on tulnud vaid ühel päeval tormina ja muidu sajab korra hommikupoole - see on kõik. Temperatuur püsib jätkuvalt pluss neljakümne ümber. Nii palavat aega ma ei ole veel tundnudki. Kogu aeg on stange märg.
 Chay tegi meil algust uue "mehhiko seebiga", kuna Saiha naisevõtt on kuidagi vaikseks jäänud. No mis vaikseks, eks ta peab plika ära võtma, muidu paneb plika poisssõber ta vangi. See taat ju politseinik, ega meie poisil vist enam taganemisteed pole, seadusesilm määrab elu ära. Plikakonn oli kaval, saab mehe kellele võib rahulikult sarvi teha, sest ega see ometi politseile julge keelata abikaasat. Ha-ha-ha, kui talle ta tuleviku kirjeldasin, pidi nutma hakkama.
aga Chay ja Mõni suhe on miskipärast karil. Tegelikult kisklesid nad juba tükimat aega vahelduva eduga, aga lõpuks andis poiss alati andeks ja leppisid ära. Tüdrul käis ka Chay õe pulmas poisi kodukohas ja pere vaatas ta üle. Sealt siis hädad suuremaks paisusidki. Ei meeldinud linnaplikale ilmselt külaelu ja see, et tulevased sugulased lihtsad mangokasvatajad on. Mangokasvatajatele on aga tüdruk ka vastukarva. Nüüdseks on selgunud, et ka Mõni emale poiss ei meeldi ja temagi hakkas midagi siin hämama. Seis on nii teravaks muutunud noortel, et ühel ööl käis tüdruk siin ja korraldas tervele staffile "öölaulupeo". Hommikul olid kõik nagu uppunud kuked. Noomisin kõiki ja käskisin koheselt mulle järele sõita, kui selline asi veel kordub. Igal juhul ütles Chay, et peale seda ööd on armastus otsas. Nii palju halba, kui tüdruk oli välja öelnud tapab ka tugevama tunde. Rahast, mis poiss tema kätte pulmadeni hoiule andis, võib ta ka ilmselt suu puhtaks pühkida. Vaevalt tüdruk seda tagastab enam. Aga ega plika siis ikka veel rahul pole, nüüd käib igal pool kus võimalik poissi mustamas ja skandaale korraldamas. Kuna meil on rahvast vähe, lubasin poisil käia õhtuti onu karaokes tööl. saab natuke raha juurede, sest tahab motot nagu teisedki. plika olla seal juba märatsenud. Terve facebook kubiseb ka neiu peopiltidest. Aitasin poisil teda blokkida, aga egas tola loll pole, kohe ilmusid pildid ühiste sõbrannade lehtedele. Täna oli plika baaris kui kodust tulin. Poissi polnud kuskil ja tädi Jenna oli parajas ärevuses. Õnneks mind nähes tõmbas neiu pravuuri madalaks ja lasi jalga. No ega ma poleks lubanudki siin mingit näitemängu korraldada. Kui poiss välja ilmus, pärisin aru, et mida neiu soovis. Chay ei osanud ka vastata. Ütles, et nad olid pikalt telefonitsi vestelnud ja ta oli teatanud, et armastus on jäädavalt läbi. Eks siis Mõnile ei aidanud sellest, tahtis oma käega katsuda, kui läbi on. Poisi telefon on minu kassas peidus ja asjad  Jenna kohvris, sest neiul on tore komme kõik mis käeulatuses ära lõhkuda. Seda just poisi vallasvara suhtes.
 Jennatädi on aga vahva mutt. Tasapisi saab ka juba suuremate europraadidega hakkama, aga neid oma kodukoha praade valmistab ikka ülihästi. Lootsin ikka, et enne Eesti minekut saan veel mõnest liigsest tagumiku pealsest kilost
lahti, aga kus kurat.Nagu olen kausi suutnud tühjendada, on uus mollitäis kohe hakkamas. Algul olingi tubli, sõin kõik korralikult ära. nüüd olen juba targem, kui natuke kaussi alles jätan, siis uut koormat ei tule. Midagi pole parata, muidu võib ingveri või carrykanast end oimetuks vohmida. Kohalikust praeräimest ma parem ei räägigi. Muti valmistab sellest tiigikalast sellised praed, et limpsa kõrvatagune ka puhtaks.
Muidu on muti nagu teisedki khmeerimutid. krabistab oma pidzaama või rahvusseelikuga ringi, vatrab pikad jutud minuga kohalikus keeles ja koristamisega on nii, nagu on. Vetsud vähemalt onpeale seda, kui ma seal eriti suure puhastuse ette võtsin - püsinud briljantsed. Köögis kehtib sama. mille ma olen tasahilju eriti korda teinud - see ka püsib. Kui kaua, eks seda näitab aeg. Aga küllap ma siis taas meelde tuletan, mis ja kuidas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar