esmaspäev, 10. juuni 2013

Selleks, et aru saada, miks üks poiss saab palka rohkem, kui teine, või, miks ühel võimaldatakse saada ette raha arstirohtude jaoks, peab ilmselt tööle võtma ikka täieliku "udumuna"

Udumuna on meil siis vana-uus Jeck.
Ta kohe oskab"udumuna" olla. Üle nelja inimese lauas,on temajaoks juba liig, mis liig. Juhe jookseb kohe kokku ja kui need külastajad veel peaksid tahtma eraldi arveid -siis....

Eriti hea ehe näide oli üleeile. Tuleb poiss rannast, on just võtnud kaks söögitellimust, et neid kööki edastada. Hõikan talle, et võtku mööda tulles ka Happy Hour`i plakat kaasa. Aga ei!, Tema kahte asja korraga teha ei suuda - tassida plakatit, ning pidada meeles mida telliti lauast.

Hulluks võib minna. Seda enam, et "terav pliiats" Saiha on kodus haige.

Saiha kõrvalt nagu ei saanud arugi, et eine niii juhmakas ikka on. Eile Khamera lausa röökis ta peale, sest sell ei suutnud kahte kuuest lauda teenindada. Kham pidi köögist abis käima.

Reiksil läks samuti sõna otseses mõttes "sitt keema", sest moijiito tegemiseks kulus Jeckil kena 15 minutit, ning ega ta siis koksi valmistades muud suuda teha, ikka üks asi korraga. Eks paistab, kas Reiks ikka hoiab teda sügiseni, või saadab riisi lõikama tagasi.

Aasta tagasi ta nii juhmakas polnud,kui tööl oli. Kuid nüüd on selle khmeeribaaris töötamise ajal teinud suure "tiigrihüppe" tagurpidi. Eile õhtul lausa mõtlesin, et kohe kui Saiha tagasi on, saadan tõesti selle "udumuna" nelja tuule poole. Pole minagi enam harjunud, et kõike peab näpuga näitama ja üle kordama. Kõrghooajal oli meil selliste poistega lihtne - nelja päevaga ei saanud kodukorda ja baarivärki selgeks - võid koju minna. Praegu on Jecku üle nädala olnud, kuid mingit märki terava mõistuse tulekust ei esine.

 Aga palka mõistis küll kohe küsida, et tema tahab ikka sama palju kui eelmises baaris - unustagu ära, normaalne palk tuleb välja teenida, kuid tema sellise tasemeni ilmselt ei jõua kunagi, nagu Saiha.
Võtab üksi kahekümnese seltskonna vastu nagu nalja, jõuab selle kõrvalt ka teisigi teenindada, koksid kokku segada, ning ka lauad puhtad hoida. Sellest, et meie vabad minutid-päevad ka kõik temast sõltuvad, ma parem ei räägigi. Hommikused turulkäigud, raha vahetus - kõik, mis vaja saab tehtud kuidagi iseenesest.

Nii, et kuna hommikuti kokkab köögis ikka Chay, kes ka end teadupärast eriti kiirete liigutustega ei vaeva, olen tööl nagu "Nukitsamehe" eit - üks on loll ja teine laisk, mina pean üksi rabama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar