pühapäev, 21. juuni 2015

Ajuinvaliidid!
Meil on üks kerjusepaar, kellest ma algul arvasin, et kerjavad ema ja poeg, kuid poisid ütlesid, et ei, need on mees ja naine.
Mõlemad käivad ringi hästi tumedates riietes ja on üsna räpakad. Mees passib enamjaolt puude taga pläru hammaste vahel, ning mutt kerjab värisedes.
Ok, mutt on ilmselgelt töövõimetu, aga vanamees on täis elujõudu nagu mees muiste.
Ma saadan iga kord, kui nad mulle silmapiirile ilmuvad ja raha manguvad, nelja tuule poole, ja küsin, miks see vanamees, kes puu taga partisani mängib, tööle ei lähe, aga ega sellest kasu pole. Mutt vahib silmad kuulis otsa, ning vanamees paneb lõiget järgmise puu taha.
 No aga täna ma vist veendusin, et ega see mees ka normaalne pole!
Terve öö ja terve hommiku on möllanud päris kena torm koos lausvihmaga. rannas on pea kõigil baaridel katted pooles vinnas, võipäris alla lastud. Laevad ei käi, sest lained on eriti kõrged. Turistid on hotellisügavustesse peitunud. Ja need kaks lolli komberdavad lõdisedes mööda randa. Ikka traditsiooniliselt vanamees mööda puudetaguseid ja vanamoor vahib katete alla. Appikene! Kui sa kerjad söögi jaoks, siis istu parem selle ilmaga kodus, sest kopsupõletiku raviks ei saa sa kunagi raha kokku kerjatud! Aga, egas ajuinvaliid on ikka invaliid! Lollakad ei tule selle pealegi, et kui haigeks jäävad, siis on jama majas mõlemil.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar