teisipäev, 30. oktoober 2012

Ma ikkagi kirjutan avalikult edasi ja kui mõnel inimesel asjad endaga ei saa parandatud, sis mitte ainult natuke baari tegemistest ja elust soojal maal, vaid ka kõigest halvast, mida toob kaasa alkohol ja üleüldine hoiak kohalike suhtes.
Igatahes olid meil mõned vabad päevad, mille jooksul jõudsime pidevalt riius olles sõita sõpradega Kratiesse jõedelfiine vaatama.

Sõit oli Kratiesse päris tüütu. Hommikul varavalges hakkasime Sihanoukvillest minema. Poolest päevast olime Phnom Penhis. Siis transporditi meid teise bussijaama ja laaditi minibuss viimse võimaluseni rahvast täis. Niimoodi, põlved lõua all jõudsime viie tunni pärast kohale. Meid Kerliga istutati Mekongi kaldapealsele päikesesoojangut imetlema.

Mehed ise läksid hotelli vaatama. Päikeseloojangu käigus tutvusime Beniga, kes meile järgmiseks päevaks tripi soodsa (!) hinnaga välja pakkus. Võtsin ta telefoni numbri, ning tegelikult ka olles meestega läbi rääkinud, kasutasimegi ta venna tuk-tuki teenust.
Mekong on ilus. Tohutu lai, kiire voolu ja tumekollase veega.
Õhtul helistas Khamera. Ta ei suutnud üle ühe päeva baaris meiete vastu pidada ja sattus jamasse. Läks koju, sest Saihad ka polnud. Reiks rääkis taga pikalt, ning rahustas maha, lubades tal nii kaua kodus olla, kuni tagasi oleme.
Jõedelfiine muidugi nägime, kuigi eelnevalt oli meile mainitud, et meil pole mõtet sellist sõitu ette võtta, delfiinid näitavatend ainult jaanuaris. Sellise jutu peale naersid kohalikud meid välja. Tavadelfiiinidest jõe omad muidugi on erinevad.Esiteks on nad hoopis tömbi ninaga, nagu pekingi paleekoerad. ja nad on tunduvalt ujedamad. Niimoodi paadi kürval hullama ei kipu, nagu mere omad. Hoidsid ikka distantsi. Kuigi - ega uudishimu anna häbeneda. Paadi alt salamisi läbi libisema olid päris meistrid.
tunnike jõel delfiine imetlenud, kõlastasime ka Kratie suurimat pogodat. Siis lasime tukimehe minema,ning avastasime omal käel linna.
Kuna erilist midagi vaadata polnud, siis võtsime järgmiseks hommikuks bussipiletid tagasi Phnom Penhi, et õhtuks Sihanoukvillesse jõuda ja vaadata-kuulata, mis siis täpselt juhtus meie äraolekul.
Minibuss tegi megakiiret sõitu, ning viie tunni asemel olime pealinnas kolmega. Uwe-Kerli võtsid endale hotelli, meie bussipiletid edasi. Et aega oli mitu head tundi, kolasime turul. Õhtul, kui Sihanoukvillesse jõudsime, olid kõik kolm poisinolki meid ootamas. Kham oli ka Saihale helistanud, ning seegi oli kodust tagasi sõitnud. Läksime meile ja kuulasime siis Khamera ära. Noh, oli jah jamasse kukkunud. Hakkas napsutama, peale baari kinni panekut napsutas muidugi edasi. Kna aga oli baaris vaid plikadega, kasutasid need muidugi juhust, et talle s...a keerata.
Sel ajal kui Kham magas, käidi baaris sees ja võeti ära väike vana läpakas.
Khamera jutust tuli välja, et eelnevalt oli Pai juhust kasutades, et meid polnud, lausa avalikult istunud Skayga meie baaris. Kurat, kus Reiks vihastas, Selge sõnaga oli öeldud plikale, ja ka Skayle, et oma jalga enam siia ei tooks see poiss. Arvestades eelnevaid ussitamisi ja suutmatust seda poistetiimi riidu ajada, pluss veel see, et läpaka võtjal oli täpselt teada, kus asub kaamera, ja kus on öösel arvuti, ning kuidas baaris käratult, ilma toolide otsa koperdamata liikuda - pidi see olema oma inimene, või see, kes eelnevalt siin töötanud. Selgemast selgem ju kelle kätetöö see oli!!! Reiks läks baari, et ka Lauriga asjast rääkida, mina jäin poistega meile istuma. Kuna ka Saiha oli iseseisvalt süüdlase peale tulnud, siis lihtsalt istusime ja rääkisime Khamerale ja Tyrale kõigest, millega tüdrukud on paari kuu jooksul hakkama saanud. Lõpuks leppisime, et järgmisel hommikul on poisid baaris tagasi. Nii oligi - kõik toimis jälle, ainult plikad käisid ringi nagu munas kanad, sest ütlesin poistele meelega kõva häälega, et teame, kes arvuti võttis. pipi üritas seda minu käest aina teada saada, aga tulutult. Oli täitsa naljaks. Reiks ütles, et kohe, kui läheb baari renoveerimiseks, saadab ta plikad koju ja enam tagasi ei võta. Mina oleks nad hea meelega kohe miname saatnud.
Õhtul läksin Paiga riidu. Ma polnud ta`ga terve päeva rääkinud midagi. Kuna me turult sel päeval unustasime küünlaid tellida, siis oli meil vaid näputäis neid. Ok selle õhtu oleksime ilusti välja tulnud, aga pika laenas minu nina all osa oma Skaypoisi baarile. Ma küsisin, et mida sa teed. Tema olla eelmisel päeval neilt laenanud ja nüüd annab tagasi. Vihastasin ja käskisin lolluste tegemise asemel tööle hakata. Vaevalt ta nüüd "Kurebbaarist" nelja küünalt laenas. Poisid olid just teatanud, et laenasid need küünlad hoopis "Cocost".
Niiii, sellest hetkest valitses vaikus meie riigis!!!! Terve järgmine päev ei kuulnud ma plikade suust peale laulmise midagi, mind välditi täiega :)! Õhtul teatas Khamera, et tüdrukud lõpetavad järgmisest päevast töö. Meile sobis. Arvestasin palgad välja ka kohe õhtul.
Hommikuks olidki neiukesed läinud, ning meie baarist saanud "meesteklubi", Tyra ja DJ võtsid üle köögi, koristasid ja kraapisid seal terve päeva, Kham ja Saiha toimetasid baaris. Jutuks tuli, et Khameral tuttav naine (mitte plika) otsib tööd. Kella kolmeks tuligi Sofia töövestlusele ja alustab meil köögis alates novembrist.
Nii lahedat koostööd, kui nüüd kaks päeva ja praegu kolmaski poole peal - pole ma veel näinudki. Ja ütleme ausalt, et toidudki parema maitsega. Khameral on annet kõikvõimalike kastmete ja maitsestamiste peale. Mulle oli isegi uudiseks see, et kohe esimesel hommikul ta turult tuleva kraami õksipulki läbi vaatas. tagasi saatis osa paprikast, sest see polnud värske (!). Ma poleks seda osanud vaadatagi ja plikad ei teinud sellist asja kunagi.
Tänasest ehitatakse ka uut baariletti, äkki liigub mõnigi asi paremuse poole. Äkki!!
Eile õhtui rääkis Saiha mulle, millest tegelikult kunagi tüli alguse sai. No poleks uskunudki seda, mida mu kõrvad kõik kuulsid. Õiendasin temaga, et ta kohe alguses ei rääkinud minu, või Reikoga, aga ta põhjendas, et ei tundnud meid siis veel nii hästi, ja lootis, et saab asja ise ära lahendada.
Ühesõnaga, tegi "perekond" nii palju omale, kui suutis, ja kuna uued tulijad kaasa ei läinud, mindigi riidu. ja kui Reiks tasapisi kahtlustama ise hakkas, arvati, et kutt on koputanud, ning sõda algaski!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar