neljapäev, 22. august 2013

Eile hilisõhtul tõusis meil nii kõva tuul, et pidime kodus kõik aknad-uksed kinni panema, sest muidu oleks asjad ringiratast lendama hakanud. Ukse panime lausa lukku, sest  teadupärast on khmeeride majadel ka sellised naljakad suured õhutusaknad lae all, mis kinni ei käi. Paljalt moskiitovõrgud on ette pandud.
Külgmise ukse kohal olev valge "kaunistus" ongi õhutusaken.
O
Nii, et tuuletõmbus oli ikka edasi. Katusel olev siiani pooleldi lahtine plekk tegi põrgulärmi kogu öö. Ega hommik ka muidugi targem pole. Päevitajatel on täna igal juhul vaba päev, ei pea praadima 8 tundi, saab rahulikult hotellitoas toimetada ja linnas käia. Seda viimast muidugi juhul kui vihma ei pelga.
Koduses elus valitseb vastupidiselt ilmale hoopis vaikus enne tormi.ilmselt. Siiani on napsutamine jätkunud, aga partisanitrikke on juurde aretatud. Kuna ma kodus praktiliselt kõiki salabaare juba tean, siis on need nüüdseks ümber kolinud baari. Seal ju kohti palju ja egas minu ja staffi silmad ka kõikjale jõua. Pealegi pole poistel ilmselt ka julgust bossi korrale kutsuda. Aga, mis sest vanast teemast ikka heietada. Arvan, et kui see jätkub, siis lihtsal ühel hekel enam ei jätku kooselu. Midagi pole ju parata, eks igaüks valib oma tee ise.
 Poistest aga niipalju, et viimasel ajal oleme ainult naernud meie Jecku üle.
 Jeckukene meil teadupärast natuke ullike mõne koha pealt.Aeglane kah nagu tigu ja üle ühe toimetuse korraga teha ei suuda.  Samas hästi korralik töötaja. Õrnahingeline ka muidugi. Mina olen oma noomimiste ja tagantsundimistega teda vähemalt kümme korda juba nutma ajanud.
Aga pole viga, tönnib ära ja kui ma natuke teda veel lohutan ka, siis on jälle kõik hästi.
Aga nüüd on paar korda poisile juhtunud suurem laudkond sisse tulema. Tema jaoks on see, kui on üle kolme inimese, juba kriisiolukord. Nüüd olid aga lausa kümnesed seltskonnad.
Esimene oli jubeseltskond, kes arvas, et kogu baari rannaala on nende pärusmaa ja teiste külastastajatega arvestama ei pea,. ei küsitud midagi,istus maha jakohe  asuti laudu-toole oma äranägemist mööda ümber paigutama.  Kui isumisest isu ühel toolil otsa sai, rabati teine. Terve rand oli segi pööratud. Ja seda seltskonda jagus terveks ennelõunaks. Õnneks vähemalt söödi-joodi ka. Poiss lippas laua ja baari vahet lausa tema jaoks uskumatu tempoga. Aga tippi ei tulnud! Teised võtsid asja rahuga, ning iga näpuviipe peale ei lennanud, sestap neil ka pärast oli nalja kõvasti.
 Vähe sellest. Järgmisel õhtupoolikul oli kamp läbrustajaid tagasi. Õnneks pärssisid poisid varakult nende mööbeldamistuhina ja viisid neile ühe pika laua randa. Saagi loomulikult ei andnud kaasa, et saaks mitu lauda teha ja neid siis tassida. Seltskonna õnnetuseks oli teiste laudade taga juba istujaid, nii, et ka see võimalus langes ära, et majandada. Kuidas sa ikka lähed ja tõmbad võõral inimesel tooli alt, või laua eest. :) Jecku muidugi andis taas endast parima ja lendas baarist jookidega lauda ülehelikiirusel. Paraku aga ei meeldinud seltskonnale, et nende teguvus oli piiratud ja tuli istuda korralikult vaid ühe laua taga. Nii siis tehtigi kiirjoogid ( kümne peale üks õlu ja sprite), ning mindi paremat mööbeldamiskohta otsima. Jeckukene taas tipist ilma.

 Ja eile ühtul tuli siis nael!
. Jeck suutis sisse visata taaskord kümnese seltskonna, seekord itaallased. Ja mitte istujad-merevaatlejad, vaid tõsised sööjad-joojad. Khamera oli köögis pizzadega ühte nägu, kui küpsetamise lõpetas. Jeck segas kokteile kiiremini kui mikser jne. Siis tuli aga maksmiseaeg! Poisil kõik kenasti ühte löödud nagu tavaliselt, kuna eraldi arved ühest lauast on tema jaoks juba kõrgem matemaatika. Itaallased - hakkaja rahvas, võttis arve oma kätte. Üks neist hakkas pankuriks, ning ülejäänud maksid talle sendipealt kõik, mis olid isiklikult tarbinud. Poiss jäeti loomulikult mängust välja. Selle eest saab ju ta palka, et teenindab. ja poiss hakkas nutma. Kohe nii vihastas ning nuttis, et selleks õhtuks temast enam töötegijat polnudki. Teised õelused valasid veel kahekesi õli tulle, ja pakkusid talle endi tippi.
No mul tuli ikka tükk aega  mehikest peale seda rahustada, et ta vastu ööd ära ei läheks üldse. Vot selline mees siis meie Jecku. Hoiab väga oma raha, laenu ei võta, väljas laristamas ei käi, riided on samad, mis aasta tagasi jne. Aga nüüd selgus, et on temast veel koonrimaid :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar