laupäev, 13. aprill 2013

Taas on kätte jõudnud vihmaperiood!
Ehk siis eile oli selle aasta esimene pikem sajuperiood. Äike algas kella viiest ja õhtul kell 11 sadas veel mõnuga.
Hakkab jälle pihta katted alla - katted üles! Paari nädala pärast on asi ilmselt nii käpas, et võib baari sulgeda silmad kinni :).
Kassat mõjutab see muidugi tugevalt, sest ega keegi paduvihmaga alla randa ei viitsi vantsida. Valge inimene ju suhkrust - sulab ära kui vett saab! Kohalikud möllavad vees ja vihma käes alati.
Kohalikel nüüd alles mölluks läheb! Homsest algavad kolm päeva kestvad khmeeri uusaasta pidustused. See tähendab jälle ohtralt kaela valatavat vett ja beebipulbrit. Ostsin minagi endale juba pulbrit purgitäie valmis. Ei taha ju sitem olla kui staff.
Kuigi stafiga ongi mul sitad lood. Lasin oma Jaja, ehk siis Mapi lahti.

Teised olid ikka ülikindlad, et tema kantis Saiha telefoni oma sõpradele. Pealegi oli ta muutunud kuidagi vene keelse väljundiga pohuistiks. Kui ikka keegi helistas sõpradest, siis kadus baarist sõna lausumata. Kuna peale vargust oli ohkkond nagunii võrdne miini otsas istumisega, siis stoppasingi peale üht sellist ette teatamata vaba õhtupooliku võtmist tal töö. Tegelikult oli mul nii kahju seda teha, et lausa nutsin. Oli ta ju meile tulles lausa pesamuna. Pisike ja harimata. Aga näe, kasvas poole aastaga suureks, sai teada, et peale khmeeribaaris rabamise on ka lõbusamaid kohti. ja oligi jokk.

Nüüd siis oleme ilma õhtuse kokata. Khamera on ikka kodus oma lõhkise näoga. Käisime Hongiga teda ükspäev vaatamas. Seff oli külili teleka ees, ning igavles. Täna pidi niidid välja võetama, kui kõik hästi on. Ega ta siis enam muidugi kaua koduseinte vahel seisa.Varsti on rannas tagasi. Arutasimegi just Saihaga, et kuna päev päevalt jääb nüüd rahvast vähemaks, siis polegi vist mõtet kedagi õhtuks kokkama võtta. Hommikul möllab köögimutt, kelle nime ma pole kome kuu jooksul (häbi mulle) suutnud tuvastada.
Ja õhtul on nagunii enamus söögitegusid seotud grillimisega, mida Hong teeb. Nii, et äkki jäävadki kööki mul vaid Chay ja Kham. Elame-näeme.
Vihmaperioodoks valmistumine käib igatahes täiega. Kuna rannas olev laternapost osutus läbiroostetanuks, siis võtsid Hong ja Saiha selle eile maha, ning vedasid lihtsalt elektrijuhtmed koos lampidega puuni ja tagasi. Vähemalt pole enam ohtu, et lambid kellelegi öösel tuulega pähe sajavad.

Ja, et kõik oleks ikka täiuslik, ja algavaks madalhooajaks kõrvale pandud raha ikka "ilusti enne otsa saaks", selgus esimese paduvihmaga, et terve üks pool katusest jookseb lihtsalt sorinal läbi.
Nüüd siis on meil lambaantsud hommikul kuuest saati katusel. Vanad palmimatid on maas juba, ning veerandijagu uusi tagasi toksitud. Hämmastav kiirus Cambodia kohta muide!! Aga ei või ära sõnuda, kohe peaks töömestel nn. lõunapaus algama. Ja mis kell või päeval see lõppeb ei tea isegi Buddha.
Tegelikult, ega asi ka nii hull ole. Lihtsalt kui müned töömeestest on supervenivillemid, siis tundub, et selline on kogu töötav elanikkond. Kui ikka vaja, siis liigutatakse väga kiiresti. Kuigi seda rohkem oma tarvis. Nagu meiegi vanal "kuldsel vene ajal" Kui oli omale vaja, siis käis kõik töö kärmelt ja kvaliteetselt,

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar