kolmapäev, 13. märts 2013

Huvitav, kas eelmisel aastal oli tõesti märtsi kuus nii kiire, või oli kõik nii uus, et ma ei märganud, et puud-põõsad õitsevad. olin kogu aeg arvamisel, et Cambodia on üks õitevaene maa. Aga täna hommikul poodi sõites avastasin üllatusega, et teeääred on kirjud õitest. Punaseid-roosasid õisi on enamus puid täis, sekka kollased "hernepuu" õied. Hernepuu sellepärast, et tal tulevad peale õitsemist külge sellised paarikümne, kuni poolemeetrised kaunad. Ega ma tegelikult peale palmi, banaani, papaia ja mango ei suudagi teisi puid tuvastada. Ongi lihtsalt puud. Ja ka palme on jumal teab mitut erinevat sorti siin.

Aga kuidagi ilus on praegu loodus. Hoopis teistsugune, kui vihmaperioodi lõpus, kui peaks tegelikult kõik värviline olema.Kuid eks see paaniline õitseminegi näitab, et tasapisi hakkab ilm jälle tuulisemaks ja niiskemaks muutuma. Igatahes on hoovus juba tagurpidi, liiv kaob tasahilju rannast ja meri aurab igal hommikul.
Pisikesed krevetilaevad, mis igal õhtul päikeseloojangule vastu põristavad, naasevad hommikul pika kummituslaevade joruna. Kahju, et mu hea fotokas katki läks, nende paraadist saaks hea pildi. Terve silmapiir on hallis sudus ja sellet eralduvad mõnemeetriste vahedega sajad laevukesed. On ikka meres saaki!
Turistide näod hakkavad ka tasapisi muutuma. Naaberriikide rahvast on juba rohkem. Valged lähevad päev-päevalt rohkem sarnaseks mardisantidega, ehk siis tänavapilti hakkab tekkima rohkem rastavendi-õdesid ja kotipoisse. Kuid sekka suudab ikka veel ka Barbiesid sattuda. Peab mainima, et üks kaasmaalane taas jälle kohal. Alles lendas eelmine, suurem grupp neid olendeid minema, arvasin, et nüüd on kõik, aga ei, Buddha ikka hoolitseb selle eest, et oleks lõbus. Panen õige vast parimad killud kirja ( või äkki olen juba eelnevalt kirjutanud, aga kui, siis kordamine on tarkuse ema) 1)Ma ei saa tagasilendu broneerida!
Miks?
Prillid jäid lennujaama autosse!
Miks sa nad sinna jätsid?
Et prillirandid näkku ei päevituks!

2) Kust te need poisid olete leti taha saanud?
Nad on "puhastverd eestlased" (irw!)
Aaaaa, ja mina arvasin, et tõite Taist, sest Tais on poisid sama nägu!

3) See on hea, et kõik mis üle jääb, sööb staff ära!
???? Mille??
Noh, kõik selle, mis te prügikasti viskate! (Sel momendil kooris Chay arbuusi ja koored lendasid prügikasti)!!! Issanda loomaaias jägub kohti ikka kõigile :)
Sõsi saime Parvoviirusest terveks ravitud. Nüüd juba ülbiteseb, sest eks sai teine vist ära hellitatud, kui haige oli.
Ja, et minu Cambodia ikka täiuslik oleks, siis märkasin juba eile õhtul, et meie korteri vastu üle tee sätiti taas telki üles ja mögafoni katusele. Hommikul kostuski juba üürgamist. Ilmselt ongi Reiksil õigus ja oleme kolinud matusepüroo vastu. Ohh pagan, oleks võinud parem olla pulmamaja, oleks olnud lõbusam tümakas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar