laupäev, 15. august 2015

 Mis ma oskan õelda!
Peale litside ja odava alkoholi on siin maal nuhtluseks ka niiskus ja sipelgad.
Sipelgad on baari kandetalad alt niimoodi ära söönud, et see on ainult aja küsimus, millal baar poistele öösel kaela vajub.
Olen Reikole neid poste korduvalt näidanud, kuid ega tema ajuraasuke enam ohust aru ei saa. Selle asemel, et mõelda kasvõi postide ükshaaval väljavahetamise peale, läks poodi ja tõi termiiditõrjet. Mida paganat sa enam tõrjud, kui postide ümbermõõt allosas on vaevalt 3 sentimeetrit.
Aga, mis teha!
 Olen ammu juba selgeks saanud, et tema kokkuhoidlikus tekitab vaid suuremaid kulutusi. Kui ikka inimeselooma aju on juba ainult alkoholilele orienteeritud, siis tahta, et ta mõtleks vahelduseks ka asjalikult, on võimatu.
Nõnda ma siis vaatan ja ootan, mis edasi juhtub.
Teine hull teema on niiskus.
 Suvise vihmaperioodi ajal oksüdeeruvad kõik lambid, pistikud, muud metallesemed ja kahjuks ka elektrijuhtmestik. Kuna siinsed elektrikud ongi E L E K T R I K U D, siis on elektrisüsteem ka selline, et oi-oi. Särtsuvad ja pritsivad sädemeid pea kõik seinakontaktid. Selleks, et võtta külmkapist asju, tuleb enne kapp välja lülitada, pistikud on kõik teibitud isoleerpaelaga, et neid saaks puutuda jne. Olen kogu aeg kartnud, et mingil hetkel tekkib kuskil mõni asjalikum lühis - ja eile öösel see tekkiski!
 Hea, et koerad ulguma hakkasid ja poisid üles ajasid. Põlema oli süttinud klaasipesu kohal oleva lambi lüliti ja juhtmed. Selleks ajaks, kui koerad häire lahti lasid, oli leekides juba poiste valduses ja nende riideid täis olev seinakapp köögi seina ääres, ning  sulasid ka kahe katuse ühenduskohas olevad plastplaadid. Mõne minuti pärast oleks leek jõudnud juba katusekatteks olevatesse kuivanud palmilehtedesse ja sealt hetkega naaberbaari "Dolphini" katusele. Ainult ime hoidis ära möödundöise hiigeltulekahju rannas.
Baariomanik ise ei tea asjast midagi. Kaks eelnevat päeva on ta purupurjus olnud, ning eile kui mina õhtul koju jõudsin, oli ta kadunud. Telefonigi on koju jätnud, et ei saaks teda tähtsate toimingute ajal segada.
Ma olen niivõrd väsinud sellest kõigest, et kohutav. Oleks raha, vahetaksin koheselt lennupileti varajasemaks, ning oleksin juba teel Eesti.
Lootus, et Reiko Eestis ravilkäik teda aitas, on ammu kokku kukkunud!
 No nii, nüüdseks on asjatundjad juurdluse lõpetanud ja tulekahju algas kohaliku aja järgi täpselt kell kuus hommikul hämmastava plahvatusega Saiha kapist, või õigemini kapi alt. Seal pole kolme meetri raadiuses ühtegi elektrijuhet. terve öö ei tulnud ühtegi võõrast baari ilmselt. Ilmselt, sest kaamerad olid kõik paigast ära, välja arvatud see, mis on kappidele suunatud! Minuti jooksul saavutas tuli sellise ulatuse, et ulatus praktiliselt meetri kõrguselt maast katuseni. Spekulatsioone on erisuguseid, aga kolm tunduvad kõige loogilisemad - 1) poisil oli kapis kotis midagi keelatut/keemilist, mis hakkas reageerima,  2) grilli sisse tuues lendas mõni suurem säde lihtsalt kappi ja hõõgus seal seni, kuni õhku sai, sest terve õhtupooliku oli baaris väga-väga imelik lõhn., 3) keegi unustas põleva sigareti kapi alla lauale (võimalik, kuid kõige vähem tõenäolisem). Ise kaldun hääletama esimese variandi poolt, sest lõhn baaris meenutas surnud rotti. pealegi kauplevad  antsud ju jgasugu meelemürkidega, mis kodus valmistatud.
Oli tegelikult õnnelik õnnetus!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar