laupäev, 29. märts 2014

 Ma ei saa aru, mis kuramuse sürr meie baaris on köögistaffiga. Tulevad ja kohe ka lähevad!
Kahe aasta jooksul on meil onlud köögis kokku tööl 13 inimest. Mõni neist on üritanud isegi kolm korda töötada, nagu näiteks Sofi.
Üks teema on selles, et kõik, kes vähegi kokkama tulevad, arvavad, et olen liikuv rahakott ja küsivad palgaks kosmilisi summasid. Eriti ei taheta aru saada sellest, et palgad on kõrg- ja madalhooajal ikkagi suuresti erinevad.
Miks meie kokad siis ikkagi on jalga lasknud?
E
Pipi ja Pai varastasid meie nina all nii kuis jaksasid - olime ju uued, ega jaganud nende süsteemidest midagi.
Kui need lahti lasime, saime mingiks ajaks tööle Momi. Mom oli tore ja asjalik, aga oli kahjuks armunud ühte rannabaari poissi ja ei suutnud kuidagi köögis püsida, pidi ikka poissi passimas käima rannal. Poisi töökoht oli aga meist üsna kaugel rannas. Nii siis, kui Momil avanes võimalus poisile lähemale kolida tööle, ta seda ka tegi.

Pärast plikasid tuli Tyra kokkama, aga ta oli nii plikahingega, et kui robustsema suuga  ja kokapaberitega Khamera talle püüdis õpetust jagada, hakkas nutma ja stoppis töö.
Sofi oli nii rahaahne, et igal nädalal käis palka juurde küsimas, kuni sellest siiber sai ja ta minema kihutasime. Paari kuu pärast tuli tagasi ja kõik kordus.
Vahepeal oli köögis miski memm, kelle nime ma selgeks saada ei jõudnudki, poisid kutsusid teda nagu eeslit Iiaaks.
See memm ei saanud aru, et madalhooajal vajasin ma teda kokkama vaid õhtupoole, kebis rahulikult hommikul, kui vaja polnud kohale.
Jaahh, vahepeal teeb loomulikult köögikokkamised ära Chay, aga tänu sellele on tal baarioskused roodte läinud.
 Mingil hetkel võttis meil köögi üle Jaja. Ideaalne kokk, aga hulkus tihti sõpradega ühtuti ringi ja taas tegi tema töö ära Chay.



Mingil hetkel üritas Sofi taas kolmandat ringi, aga tõmbas uttu baari nädalaga.
Selliseid, kes üks päev on paigas olnud ja kohe minema kihutanud on lugemata hulgal. Krt. nagu needus on köögil peal. Mitte keegi ei püsi seal. Oma teema on loomulikult ka see, et meil pole seal ka kedagi abitöölist, lihtsalt kuidagi on nii kujunenud, et pole leidnud sellist asjalist, kes suudaks koristada ja kokka aidata. Keegi ei taha olla pisikese palgaga mustatöö tegija siin maal enam.
Ajad arenevad hullupööra valgete kahjuks!
Mingil hetkel oli meil tööl ka veel pisike priske jutupaunik Bopha, aga pidas vastu vaid paar nadalat, sest vastupidiselt sellele, kui kiirelt liikus ta suu, siis pöördvõrdeline oli käte kiirus. Ühesõnaga oli laisk nagu kapsauss. Armastas ainult baaris pläägutada, köögis oli hullumaja.
Siis tuli tööle Jecku pruut Jin, kes  kõndis ainult poisi sabas ja kokkama läks sellise näoga, nagu saadetaks gaasikambrisse. Nad said mingi aja ka Chramiga koos töötada, aga siis hakkas plika köögis ülbitsema ja läks Chramile kätega kallale.
Chram! Jah, ega temagi kaua vastu pidanud. Tegelikult oli ta tore naine, aga ta mees Cheu oli täiesti mõttetu tropp grilli kõrval taarutamas. Lihtsalt kohe muud ei vaevunudki tegema, palu palju tahad.
Chramil läks aga köögis üksi raskeks, pealegi ei osanud ta inglise keelt ja tänu sellele tegi ka erilisi lolle oste, kuna ei suutnud minuga konsulteerida. Sada korda seletasin talle, et kui tahad midagi rääkida - ütle poistele, nad tõlgivad, aga jutuks see jäigi minu poolt.
Et Chram päris ära ei nõrkeks lubasin Saihal tääle võtta ta tüdruksõbra. Ossa pagan! Vaat see oli viga!
See mimm ei teinud kohe mitte essugi. Pidevalt võttis meile ütlemata vabu päevi ja oli haige.

Kui Chram lahkus, sest ei jaksanud üksi kõike teha, läks taas tööle kööki Chay! Ja nii, nagu ei olnud sellest Saiha pruudist abilist Chramile Ö polnud temast abilist ka Chayle. Tuli kell kolm (kui tuli), tavaliselt saime poisilt teada, et taas on neiul vaba päev, kell kümme, pidi poiss ta tagasi viima. selle aja jooksul pesi kaks korda nõud ja ülejäänud aja istus grilli kõrval. Saatsin loodripolgu koju!
Pealegi - olin Saihal palunud mitu korda vaadata uut staffi kööki, aga mul on kahtlus, et ta isegi ei vaevunud seda tegema, kartes, et siis ta pruut lendab kohalt. Lendas ilma uue stafitagi. Kaua ikka jõuab istujatele maksta.
Eile tuli kööki uus poiss Tien. Meile sobivate tööaegadega ja puha. Palka pakkusin küll madalat, aga ütlesin ka et kõrghooajal on palk suurem ja eks ikka esimesel kuul tuleb inimest testida. Kõik oli nagu ok, aga täna hakkas juba rääkima, et vist ikka ei taha töötada.
No ma ei saa aru, mis värk toimub.!!!!!???????
Pole nagu midagi hullu seal köögis, pealegi, kui arvestada khmeeride laiskust, siis peaks ju olema hea meel, et rahvast vähe. Aga tema hakkas rääkima, et tal igav, kui pole külastajaid. Ohhhhh, saaks ma ainult sotti, mis tegelikult toimub. Tunne on selline, et keegi enda stafist töötab mu vastu köögi suhtes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar