reede, 3. jaanuar 2014

 Vahetevahel tahaksn olla taas vaid turist! Eriti siis, kui näen kuidas mingi paaditäis rahvast saartele, või saartelt tagasi pöördub. Niimoodi ärevuses, või muljetest tulvil ja sõbralikud.  tahaks ka, et homme oleks taas uus päev uute avastuste ja seiklustega. Ja, et saaks õhtul hotelli ees,  või rannabaaris kaaslasega muljetada ja möödunud päeva koos läbi elada.
 Tahaks mingi aja pärast taas kahetsusega lennata koju - tõotusega, tulla kindlasti tagasi järgmisel aastal, kuigi järgmisel aastal on ilmselt teised reisisihid.
 Vahete vahel mängin mõttega, mida ma eriti taga igatsema hakkan, kui siit lähen ja olen järeldusele jõudnud, et kõike. Hommikust puusuitsulõhna ja jutuvadinat maja ees kuni rampväsinud öötundideni. Igatseks isegi lolliks suitsetanud motomehe rämedat sõimu, kui ma keeldun tema rattaga sõitmast.
 Ma isegi ei tea, mis paganat selle maa juures nii võluvat on, et siia kinni olen jäänud.
 Mõnikord kahetsen suuresti oma laiskust, ning ajapuudust, kui maja ees mutid rõõmsalt vadistavad ja ilmtingimata ka mind juturingi kaasavad, kui motot ootan. Saan ju ainult tükati aru ja ilmselt väga tükati, kuigi memmed üritavad igati end arusaadavaks teha. kujutan ette, et ma oleks ilmselt veel rohkem sellesse tobedasse maasse armunud, kui suudaksin kõike taibata.

Üleeile valisin terve öö endale pulmakleiti, sellist traditsioonilist  khmeerikleiti. Siidist ja sätendavat, ja tikanditega. Kuidagi ei suutnud otsustada, kas helesinine, või heleroheline - enne ärkasin üles.
  See uni oli küll ilmselt tänu Saihale ja tema naisevõtu tuhinale jätkuks, sest ta unistab sellest iga minut ja seletab mulle, mis ja kuidas. :)
 Aga võib olla tahas ise ka alateadvuses hoopis kedagi leida, kelle õlale taas toetada, mitte ise õlg olla. Tõsi küll - valikuvõimalused on siin kasinad. Kohalikku lesktaati kümne lapsega just ei tahaks ja ülejäänud omavanuste jaoks olen vana - nemad siin ikka viagra toel noort liha lantimas. Nii, et üsna nutused väljavaated muutuda õlast õlale toetajaks.
 ja ikkagi tahaks vahetevahel olla taas hoopis turist ja alles avastada seda maad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar